'Barışın sağlanması için müzakerelere katılacağız'

Kategori: Dünya - Tarih: 9 Nisan 2016 21:09
'Barışın sağlanması için müzakerelere katılacağız'

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, hükümet heyetinin 18 Nisan'da Kuveyt'te yapılması beklenen müzakerelere barışın sağlanması için katılacağını söyledi.

SANA

Yemen haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, yardımcısı Muhsin el-Ahmar ve Başbakan Ahmed bin Dağr'ın da katılımıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hükümet heyetiyle görüşme gerçekleştirdi.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, görüşmede, 'Ülkede barışın sağlanması, Husilerin silahlarını bırakması, siyasi sürecin yeniden başlaması ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan ve halkımızın da onay verdiği kararların uygulanması için müzakerelere katılacağız' dedi.

Hadi ayrıca, Yemen halkına karşı taşıdıkları ahlaki ve insani sorumluluktan hareketle ülkede barış ve esenliğin hakim olmasını istediklerini ifade etti.

Muhabir: Gülşen Topçu

Kaynak: AA

https://sultangazi.com.tr/haberprint/-barisin-saglanmasi-icin-muzakerelere-katilacagiz--11829.html