'Devlet anlayışı herkesin ayrıcalıklardan vazgeçmesi demektir'

Kategori: Dünya - Tarih: 9 Nisan 2016 22:36
'Devlet anlayışı herkesin ayrıcalıklardan vazgeçmesi demektir'

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, hükümetteki siyasi grupların ayrıcalıklar ve makamlarından vazgeçmesini istedi.

BAĞDAT

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 'Irak Şehitler Günü' dolayısıyla Bağdat'ta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 'Devlet anlayışı, kamu çıkarı için herkesin mevki ve ayrıcalıklardan vazgeçmesi demektir. Siyasi ortaklık gereklidir ama bu, ayrıcaklardan nasıl vazgeçerim anlayışı üzerine kurulmalı.' dedi.

İbadi, 'Kabine revizyonu listesini meclise gönderdim ve listede yer alan adayların öz geçmişini iyice inceledik. Ancak bu adaylara karşı saldırıya geçilmesini şaşkınlıkla karşıladık. Bu kabine ya kabul edilir ya da reddedilir. Bunun bir kriz ve sorun haline getirilmesi ve hükümeti devirme gibi söylemlere bürünmesini anlamıyoruz.' şeklinde konuştu.

Öte yandan Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, yaptığı açıklamada, 'Meclisteki ilgili komiteler, İbadi'nin sunduğu kabinedeki adayların öz geçmişini inceledi ve bazılarıyla ilgili göz önünde bulundurulması gereken soru işaretleri var.' dedi.

Cuburi, Başbakan İbadi'ye, teknokratlar hükümeti kabinesinde anlaşma sağlanması için siyasi gruplarla acil diyaloğa başlaması çağrısı yaptı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum da, ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkması için daha fazla fedakarlık yapılması ve bilinçli hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Muhabir: Haydar Hadi

Kaynak: AA

https://sultangazi.com.tr/haberprint/-devlet-anlayisi-herkesin-ayricaliklardan-vazgecmesi-demektir--11855.html