Fırında tavuk

Kategori: Genel - Tarih: 13 Haziran 2013 17:41
Fırında tavuk

İşte malzemeler ve hazırlanışı.

Fırında tavuk
Malzemeler
500 gram tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tavuk etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağı sürün. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Ardından ızgarada ya da yağsız bir tavada iki yüzünü de kızartın. Limon suyunu ve eritilmiş tereyağını sürüp fırın tepsisine alın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Servis yaparken yeşillikle süsleyip, kızartılmış dilim patatesle ikram edebilirsiniz.

Kaynak : 0

https://sultangazi.com.tr/haberprint/232-102.html