Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti başkente taşınıyor

Kategori: Dünya - Tarih: 28 Mart 2016 23:37
Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti başkente taşınıyor

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti, çalışmalarına başlamak üzere başkent Trablus'a taşınmaya başladı.

BİNGAZİ

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH), çalışmalarına başlamak üzere başkent Trablus'a taşınmaya başladığı bildirildi.

UMH Başkanlık Konseyi'nden yapılan açıklamada, 'UMH'nın Trablus'ta çalışmalarına başlaması için güvenlik düzenlemelerinin tamamlandığı ve Başkanlık Konseyi'nin görevine başlamak için Trablus'a taşınmaya başladığı Libya ve uluslararası kamuoyuna duyurulur' ifadesine yer verildi.

Trablus'taki Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Halife Guveyl'in, UMH Başkanlık Konseyi'nin Trablus'tan çalışmalarına başlaması konusunda önüne engeller koymakla suçlandığı açıklamada, Libyalılara, uzlaşıya engel olan bu grubun karşısında yer alması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, 'Trablus başta olmak üzere ülkenin büyük bir kısmından büyük destek gören Başkanlık Konseyi, Libya halkının canını korumak için barışçıl bir şekilde Trablus'tan görevine başlamayı arzu ediyor.' ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi


Kaynak: AA

https://sultangazi.com.tr/haberprint/libya-da-ulusal-mutabakat-hukumeti-baskente-tasiniyor-7937.html