Srebrenitsa soykırımı kurbanları için hatıra ormanı

Kategori: Yaşam - Tarih: 16 Mart 2016 21:36
Srebrenitsa soykırımı kurbanları için hatıra ormanı

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te meydana gelen soykırımda hayatını kaybedenler anısına Gorazde şehrinde "8372 Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

GORAZDE

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995 yılında meydana gelen soykırımda hayatını kaybedenler anısına Gorazde şehrinde '8372 Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

Gorazde Müftülüğü ile Gorazde Belediyesi tarafından yürütülen hatıra ormanı çalışmaları kapsamında düzenlenen törene, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic de katıldı.

Kavazovic, soykırımdaki kurban sayısını temsilen 8 bin 372 fidanın dikileceği hatıra ormanına ilişkin, bu sayede Srebrenitsa'da yaşananların unutulmamasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kavazovic, 'Geçtiğimiz günlerde Burma ve Myanmar'daki soykırımlara maruz kalan Müslümanlarla bir araya gelme fırsatım oldu. BM'nin kararlarından söz ettiler. Onlara; 'kararları unutun' dedim. Çünkü biz de o kararların alındığı ülkelerden biriydik' ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic de soykırımda yakınlarını kaybeden aileler için hatıra ormanının son derece anlamlı olduğunu dile getirdi.

Srebrenitsa Belediye Başkanı Camil Durakovic ise Gorazde'nin de soykırıma maruz kalmaktan son anda kurtulduğunu vurgulayarak, 'Biz bu dünyadan göçüp gittiğimiz zaman yeni nesil gelip ormanı ziyaret edebilecek. Buradaki her ağaç, soykırımda hayatını kaybeden şehitlerin anısını yaşatacak' diye konuştu.

Muhabir: Vesna Besiç,Lejla Bıogradlıja

Kaynak: AA

https://sultangazi.com.tr/haberprint/srebrenitsa-soykirimi-kurbanlari-icin-hatira-ormani-2187.html