Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'ya gitmek üzere Ankara'dan tarifeli uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. Burada partililer tarafından karşılan Kurtulmuş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, 'Dokunulmazlıkların toplu halde TBMM'de görüşülmesi konusundaki görüşleriniz nelerdir' sorusu üzerine Kurtulmuş, dokunulmazlıklar konusunun uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul ettiğini söyledi.
Muhalefet partilerinden de bütün dosyaların açılması konusunda talep geldiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:
'Biz de yaptığımız müzakereler sonucunda dün Sayın Başbakanımız, aldığımız kararı ve tutumu açıklamış oldu. Şu an parlamentoda bekleyen 506 dosyanın hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım, bununla ilgili olarak da tabi dokunulmazlık dosyalarının konuşulması, tek tek ele alınması Türkiye'ye vakit kaybettirir, belki 1 yılımızı alır. Dolayısıyla bunun da önüne geçilmesi için şu anda bekleyen dosyaların hepsinin anayasada yapılacak bir geçici madde düzenlemesiyle, hepsinin eş zamanlı olarak kaldırılması ve bundan sonra bu yükün parlamentonun üzerinde olmaması... Doğrusu da budur.'
'Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentonun bir siyasi yük almasının gereği yoktur' diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:
'Parlamento burada işin gereğini yapar. Dokunulmazlıkları kaldırır, ondan sonra iş mahkeme sürecine intikal etmiş olur. Mahkemeler her dosya ile ilgili ne karar verirse, o mahkemelerin bileceği iş ama dolayısıyla burada alınan tutum doğrudur, kamuoyu beklentilerine uygun bir durumdur. Şimdiye kadar birikmiş olan, bekleyen bu dosyaların hepsinin kaldırılarak Türkiye'deki dokunulmazlıklar üzerindeki tartışmanın bundan sonra tamamıyla kaldırılmış olmasıdır. Ümit ederim ki diğer muhalefet partileri de bu çağrımıza yanıt verirler. Önümüzdeki günlerde çok kısa bir süre içerisinde, bunun da çok uzatılmaması lazım, yani mümkünse önümüzdeki hafta parlamento toparlanır toparlanmaz bu konuyla ilgili gerekli adımların atılması doğru olandır. Bir an evvel bu konu madem gündeme gelmiştir, gerekli tedbirler alınıp, gerekli anayasal düzenleme, ek madde düzenlemesi yapılarak bu sürecin önünün açılmasıdır. Böylece Türkiye'deki çok geniş kesimlerin toplumsal beklentilerine de parlamento bir cevap vermiş olur, karşılık vermiş olur.'
Kaynak: AA
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...