Bezelyeli tavuk budu

Genel 13 Haziran 2013 17:33
Videoyu Aç Bezelyeli tavuk budu
A
a

Bezelyeli tavuk budunun malzemeleri ve hazırlanışı

6 kişilik
Malzemeler 

2 büyük tavuk budu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak

Bezelyeli karışım için

1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo bezelye
Yarım demet taze nane
Tuz
1 kesme şeker

Yapılışı: İyice kavurduğunuz soğana bezelyeleri ekleyin. Kırmızı dolmalık biber de koyabilirsiniz. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su koyun, 20 dakika kadar pişirin. İçine kıyılmış naneyi ekleyin, beş dakika daha ocakta tutun. Bunun bir kısmını tavuk butlarının içine doldurabildiğiniz kadar doldurun, açılmasın diye kürdanla tutturun. Tavuk butlarını tavada tereyağında kızartın, üzerine salçalı su ve sarımsak ekleyip pişmeye bırakın. Fırında da çok güzel pişiyor. Servis yaparken bezelyeleri de yanına yerleştirin, zaten içinden de dökülenler oluyor pişerken.

Kaynak : 0
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat