Kırgız mantı

Genel 13 Haziran 2013 17:37
Videoyu Aç Kırgız mantı
A
a

İşte Kırgız mantı tarifinin malzemeleri ve hazırlanışı

Kırgız mantı

Malzemeler

Hamuru için
1 kg un
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Sunum için

Birkaç dal dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 büyük kâse yoğurt

Yapılışı: Hamur için bütün malzemeleri birleştirip yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İçi malzemesi için soğanı ve sarımsakları kıyıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Un serpilmiş tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde oklava yardımıyla açın.

Bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Her parçanın ortasına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru bohça gibi toparlayıp şekillendirin. Hamur bohçalarını un serpilmiş tepsinin içine atıp tepsiyi arada bir sallayın. Daha sonra hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı ve dereotlu yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Kaynak : 0
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat