Kırgız mantı
Malzemeler
Hamuru için
1 kg un
7 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sunum için
Birkaç dal dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 büyük kâse yoğurt
Yapılışı: Hamur için bütün malzemeleri birleştirip yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İçi malzemesi için soğanı ve sarımsakları kıyıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Un serpilmiş tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde oklava yardımıyla açın.
Bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Her parçanın ortasına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru bohça gibi toparlayıp şekillendirin. Hamur bohçalarını un serpilmiş tepsinin içine atıp tepsiyi arada bir sallayın. Daha sonra hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı ve dereotlu yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.