Avrasya’nın en büyük Bilişim, Teknoloji ve iletişim Platformu olan CeBIT Bilişim Fuarı, 14. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın katıldığı fuarda Sultangazi Belediyesi de sunduğu bilişim hizmetleriyle yerini aldı.
Bilişim dünyasını bir araya getiren CeBIT Bilişim Fuarı, 14. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenen törende Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti.
Sultangazi Belediyesi de bilişim teknolojilerini kapsayan çalışmalarını fuarda açtığı stantta tanıttı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın da hazır bulunduğu fuarda, bilişim teknolojilerinin gelişimi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediyesi standını gezerek; Başkan Altunay’dan belediyenin sunduğu hizmetler hakkında bilgiler aldı.
CeBIT, 24-27 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde teknoloji tutkunlarını ve meraklılarını ağırlayacak. Sultangazi Belediyesi fuarda bilişim teknolojileri kapsamında sunduğu hizmetler ise şu başlıklar altında yer alıyor:
Sultangazi Belediyesi E-Devlet Platformu'nda
Sultangazi Belediyesi, internet ortamında tüm kamu hizmetlerine güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan “E-Devlet Kapısı” platformunda da bulunuyor. Uygulama ile e-devlet şifresi kullanılarak www.turkiye. gov.tr adresindeki belediye hizmetleri sayfasından Sultangazi Belediyesi hizmetlerine kolayca erişilebiliyor. Sultangazi Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanmak isteyenler “e-devlet” şifresi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresindeki Belediye Hizmetleri sayfasına girmesi yeterli oluyor. Sultangazi Belediyesi uygulama ile öncelikli olarak “Borç Bilgileri”, “Sicil Bilgileri Sorgulama” ve “Tahsilât Bilgileri Sorgulama”, “Arsa Rayiç Değerleri” işlemlerini hizmete sunuyor.
Sultangazi Arşivleri Dijital Ortamda
Tüm bilgi ve belgeler dijital ortama taşınıyor. Bölgedeki ekonomik sektörlerin teknoloji odaklı üretim yapmalarını sağlayacak “Belge, Bilgi ve Arşiv Yönetim Sistemi” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında dijital arşiv altyapısı oluşturularak mevcut 4 milyon arşiv belgesi ile bundan sonra oluşacak tüm belgeleri dijital olarak kayıt altına alınacak. Bir yılda tamamlanacak proje aşama aşama uygulamaya başlandı. Proje ile birlikte vatandaşlar da belediye ile ilgili işlemlerini dijital ortamda da takip edebilecek. Hizmetlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak projede her bir arşiv belgesinin türünün tespit edilmesiyle belge analizleri yapılarak kentsel dönüşüm gibi büyük ölçekli projelerde altlık olarak kullanılabilecek.
Mobil Dönemi
Belediye hizmetlerini tüm mobil cihazlara taşındı. Sultangazi Mobil uygulamasıyla vatandaşların mobil cihazlardan ilçe ve belediye hakkında bilgi alabilmesi ve interaktif belediyecilik işlemlerini hızlı ve kolayca yapabilmesi sağlanıyor. Mobil uygulamada işlemler “Başkan”, “Kent rehberi”, “e-belediye”, “Güncel”, “Kültür Sanat”, “Kurumsal”, “Çözüm Masası” ve “Başkana Mesaj”olmak üzere 8 ana başlık altında toplanıyor. Kategoriler altında sürekli geliştirilen alt menüler ile Sultangazililere daha hızlı hizmet verilmesi amaçlanıyor.
Afet Bilgi Sistemi
Afet Bilgi Sistemi Uygulaması ile afet objesi olarak tanımlanabilecek tüm unsurların sayısallaştırılarak vatandaşlar ile paylaşılması amaçlanıyor. Afet planları hazırlanarak üretilen verilerin herkes tarafından kullanılabilmesi amacı ile web tabanlı afet haritası oluşturuluyor. Afet sonrası toplanma alanları, öncelikli yollar, sivil tahliye yolları, sahra hastanesi kurulacak alanlar, hastaneler, eczaneler, afet istasyonlarının yerleri, tüm kamu kurumları gibi tüm hayati bilgiler coğrafi olarak koordinatlarında akıllı harita üzerinde oluşturularak, afet durumunda hazırlanan intranet altyapısı ile kesintisiz ve kolaylıkla adres bilgilerine ulaşılabilecek, gerekirse raporlanabilecek.
Sultangazi’ye 360 Derece Bakış
Sultangazi Belediyesi 360 derece görüntü alım teknolojisini kullanmaya başladı. Bu kapsamda ilçe genelinde bulunan tüm Cadde ve sokakların (yaklaşık 500 km) 360 dereceli panoramik görüntülerinin çekimi yapıldı. 360 dereceli kamera teknolojisi ile binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğunun, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veritabanındaki kaydın aynı olup olmadığının tespit edilebiliyor.
Tek Tıkla Rezervasyon
Sultangazi Belediyesi; ilçeye kazandırdığı projeleri tanıtmak ve ilçe halkının görüşlerini almak amacıyla başlattığı “İlçemi Geziyorum, Hizmeti Görüyorum” projesine katılımlar için rezervasyonları internet üzerinden yapıyor. Öte yandan Çanakkale, Bursa ve Edirne’ye düzenlenen kültür gezilerinde de internet ortamından katılım sağlayabiliyor. www.sultangazi.bel.tr Sultangazi Belediyesi web adresinden “On-line geziler” bölümünü tıklayarak başvurular alınabiliyor
Açık Alanda İnternet
Sultangazi Belediyesi, ilçe genelinde kablosuz internet imkânı sunuyor. Ücretsiz olarak sunulan internet hizmeti; Sultangazi Kent Ormanları başta olmak üzere Masal Kahramanları Parkı, 50. Yıl Kültür Merkezi, Cebeci Şehir Parkı ve Belediye Hizmet Binasını kapsıyor. Parklara ilgiyi arttıran bu uygulama sayesinde Sultangazililer sadece ev ve işyerinde değil açık havada da internetle buluştu. Kablosuz olarak paylaşıma açılan internet ağına, dizüstü bilgisayardan veya cep telefonundan bağlanılabiliyor.
SULKAM İle İstihdam
Sultangazi Belediyesi, iş arayanlarla işverenleri buluşturan Sultangazi Kariyer Merkezi (SULKAM) projesi ile istihdama destek oluyor. İlçede faaliyet gösteren firmaların istihdam taleplerini belediyenin sitesinde duyurarak iş arayanların kariyer hedeflerine ulaşmasını sağlıyor. Proje kapsamında ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların sahipleri ve insan kaynakları sorumluları tarafından personel ihtiyaçlarının sisteme girişi sağlanıyor. Firmaların personel ihtiyaçlarının daha kısa zamanda karşılamalarını sağlayan proje ile ilçenin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlanıyor.
İnternetten Kurban Çadır Satış Ofisi
Sultangazi Belediyesi, Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ndeki çadırların satışlarını internet ortamında sağladı. Kurban Çadırı On-line Satış Ofisinden kurban satıcıları, çadır alanlarını konumlarına seçebiliyor; adil, hızlı ve güvenli bir şekilde çadırlarını satın aldı. Türkiye’de ilk olarak uygulanan sistemle web sitesinden online olarak çadırların tamamının satılması sağlandı.
Kaynak : 0