Basın açıklaması ilçede bazı haber siteleri tarafından haber yapılmış, ancak daha sonra haberler her hangi bir açıklama yapılmadan yayından kaldırılmıştı…
Konuyla ilgili Sultangazi Belediyesi tarafından resmi bir basın açıklaması yapılarak, iddialara cevap verildi.
Sultangazi Belediye Başkan yardımcıları; Av. Hacı Orhan ve Halil Sayın ile Belediye Başkan Basın Danışmanı Fazıl Ergüt’ün katıldığı basın açıklamasında, iddia edilen dosya ile ilgili ayrıntılı açıklamalar ve yapılan resmi yazışmalar basın mensuplarına aktarıldı…
“1984 yılına ait tapu tahsis belgesi var”
Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, söz konusu iddianın eksik duyumlar üzerinden yapıldığını ve gerçekle bir ilgisi olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasında; Eski Habipler Mahallesinde bulunan söz konusu arsanın; Adem Eker adına 1984 yılında tapu tahsis belgesi alınmış bir arsa olduğu ve 2000 yılında mahallenin bağlı bulunduğu Esenler İlçesine şahsın tapu almak için başvurduğunu, yapılan çalışmalar sonucunda Esenler Belediyesinin Adem Eker’e arsayı o günkü rakamlarla 219.000.000 Tl’ye satma kararı aldığını ve bu bedel ile gecikmeden kaynaklı faizleri 14 taksitte tahsil ettiğini resmi dosyalarla anlattı.
2008 yılında Sultangazi ilçesinin resmiyet kazanması ve Habipler Mahallesinin Sultangazi ilçesine bağlanması ve Tapu müdürlüğünün de kurulması sonucu, Esenler Belediyesinin Habipler mahallesi ile ilgili kayıtların tamamını Sultangazi’de ki ilgili kurumlara gönderildiğini belirterek, adı geçen dosyanın da Sultangazi’ye devredildiğini söyledi.
“Aynı arsa için iki kez tahsilat yapmak kanuna aykırı”
Adem Eker’in tapu için yaptığı müracaat sonrası Sultangazi Belediyesinin resmi olarak, Esenler Belediyesine yazı yazdığını ve konun detayları ile birlikte cevaplandırıldığını belirten Orhan, konu edilen dosya ile ilgili olarak Esenler belediyesinin gerekli tahsilatları yapmasına rağmen, Sultangazi Belediyesinin kendi hukuk müdürlüğüne başvurarak, Sultangazi Belediyesinin yeniden tahsilat yapma yetkisi olup olmadığını sorduğu, ancak devletin sürekliliği esasından hareketle, devlet adına tahsilatı yapılan bir konu için tekrar tahsilat yapılamayacağı cevabı üzerine, Belediye Yasasının 17. Maddesi gereğince Encümen kararıyla gerekli satış işlemlerinin başlatıldığını söyledi.
Av. Hacı Orhan bu durumda iddiada belirtildiği gibi arsanın bedelsiz olarak satılmadığı, bedelinin Esenler Belediyesi tarafından tahsil edildiğini, vatandaşın mağduriyetinin ise belirtilen yasalar çerçevesinde giderilmeye çalışıldığını açıklayarak, “Hukuk ne diyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“Danıştay’ın konuyla ilgili kararı var”
Orhan, Tapu müdürünün “Bu konuyla ilgili Belediye Meclis kararı gerekir” cevabı üzerine kendisine; “Bu konuyla ilgili Danıştay’ın kararı olduğunu ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi” cevabı verildiğini, ancak tapu müdürlüğünün elini güçlendirmek maksadıyla, Belediye Meclisine bu konuyla ilgili bir karar çıkarılması anlamında önerge verildiğini belirtti.
“Peşkeş yok, vatandaşın mağduriyeti giderilmiştir”
Orhan ayrıca, iddiada belirtilen, “Başkanın bu konudan haberi yok” söyleminin doğru olmadığını, encümenin incelediği dosyalarla ilgili gerekli mercilere, gerekli açıklamaları yaptığını söyledi. Belediye kanununda belirtilen maddelerin tamamının usulüne uygun yerine getirildiğini, iddialardan sonra konunun gerekli mercilerce masaya yatırıldıktan sonra, bu basın açıklamasının yapıldığını belirterek, konuyla ilgili kendi avukatlarının gerekli başvuruları yaparak, konun hukuka aktarılacağını belirtti.
http://ajansakademi.com/haber/1673-aktuel-sultangazi-belediyesi-peskes-yok-hukuk-var-dedi.html
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...