Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu:

Yerel 24 Mart 2016 19:32
A
a

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı.Aksaray Valisi Şeref Ataklı Başkanlığında yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, Ticaret ve Sanayi Odası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, cinsel istismar olaylarıyla ilgili, “Bu konuda sıfır toleranslı yaklaşıyoruz. Vakaları tespit ettiğimiz zaman öncelikle çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Bütün davalara müdahil oluyoruz. Müdahil olduğumuz davalarda suçlunun en ağı cezayı alması için bizzat ben takipçisi oluyorum” dedi.
Bakan Ramazanoğlu, Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu çalışmalarına katıldı ve milletvekillerine bilgi verdi. Ramazanoğlu, boşanmalara yönelik yapılan araştırmada, 2015 yılında boşanmaların yüzde 39.3 evliliklerin ilk 5 yılında, yüzde 21.5’inin 6-10 yıllar arasında gerçekleştiğini belirterek, “Bakanlık olarak aile odaklı sosyal politikalarla aile kurumunun devamlılığı için kadınlarımızın ve çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bir ülkenin yükselmesi, güçlü aile yapısına bağlıdır. Eşler arası iletişimsizlik boşanmaların en önemli sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. 2014 yılında 130 bin 913 boşanmanın 126 bin 732’sinin geçimsizlikten kaynaklandığını TUİK verilerine göre açıklanmıştır” ifadelerini kullandı.
“ARAŞTIRMACILAR SON 30 YILDA BOŞANMALARDA DRAMATİK BİR ARTIŞ OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEDİR”
Boşanmaların da kültürle ilgili olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu şunları dedi:
“Evlenme ve boşanma biçimleri ülkelere göre farklılık göstermektedir. Evlenme ve boşanma biçimleri ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerde boşanmaya, boşanan çiftlere bakış açısı daha hoş görülürken, bazı kültürlerde bakış açısı tamamen katı kurallar çerçevesindedir. Araştırmacılar son 30 yılda boşanmalarda dramatik bir artış olduğunu söylemektedir. Amerika’da yeni ve ilk evliliklerin yarısının boşanma ile sonuçlandığını belirtmektedirler. Ülkemizde ise 2002’de binde 7.36 olan evlenme oranı, boşanma oranı binde 1.4’tür. 2015 yılında evlenme oranı binde 7.71 iken, boşanma oranı binde 1.69 olmuştur.”
Boşanma nedenlerine yönelik araştırmanın 2008, aile yapısının araştırmasının 2010 yılında yapıldığını söyleyen Ramazanoğlu, “Aile eğitim programı. Evlilik öncesi eğitim programlı ile aile ve boşanma süreci danışmanlığı. Aile kurumunu güçlü tutmayı sağlayacak, eğitici, öğretici yayın ve programlarla ailelerimizde farkındalık oluşturacak, ailelerin sorun çözme kapasitesini artıracak faaliyetleri yürütüyoruz. Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirini iyi tanıması, evlilik hayatına iyi hazırlanmalarını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
81 ilde 280 aile ve boşanma danışmanını görev yaptığını kaydeden Ramazanoğlu, “Aile sosyal destek projesini hayata geçiriyoruz. Bu projemiz terör mağduru dört ilimiz, ilçelerinde Güneydoğu ve Doğu’da 11 ilde hayata geçirdik. Sorun yaşayan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşarak, sorunların etkin bir rehberlikle aile odaklı çözmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızı tüm aile fertlerini kapsayacak şekilde planladık” diye konuştu.
“BU KONUDA SIFIR TOLERANSLI YAKLAŞIYORUZ”
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin suçluların ihmali olanların cezalandırılması için bakanlığın neler yapacağına ilişkin sorusuna Ramazanoğlu şöyle cevap verdi:
“Bu konuda sıfır toleranslı yaklaşıyoruz. Vakaları tespit ettiğimiz zaman öncelikle çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Bütün davalara müdahil oluyoruz. Müdahil olduğumuz davalarda suçlunun en ağır cezayı alması için bizzat ben takipçisi oluyorum. Ailelerimize, çocuklarımıza uzun süreli rehabilitasyon, psikoterapi yapıyoruz. Psikoterapi ve rehabilitasyon takiplerini de ben yapıyorum. Hatta bizzat çocuklarla, ailelerle görüştüm. Onların psikoterapi, rehabilitasyon seanslarına kadar takip ediyorum. Bu konuda hassasiyetimiz maksimum. O çocuklarımızın yaşadığı travmayı bir daha yaşamaması ve travmayı en kolay şekilde atlatabilmesi için gerekirse üniversite ve psikiyatristlerden de yardım alıyoruz.”
Bakan Ramaznoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi ile ilgili de bilgi vererek, “Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Aile Danışman’ında her ailenin bir danışmanı olacak. Biz ailenin ayağına gidiyoruz. Buradaki örnek çalışmamız her bin aileye bir Sosyal Danışman olacak şekilde programımızı yaptık. Sosyal Danışmanlarımızı, psikologlar, sosyal ve klinik psikologlar, toplum hizmeti uzmanlarımız ve sosyologlardan oluşuyor. Bunlardan bir ekip oluşturduk. Öncelikle terör mağduru il ve ilçelerimizde başladık. Yaklaşık 8 hafta oldu” ifadelerini kullandı.


Kaynak: IHA-YEREL

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat