Trabzon'da 34 yıldır dede mesleği kalaycılığı sürdüren Necmi Kaya, gelişen teknolojiye rağmen bakır kap ve tencereleri kalaylamak için körüklü ocağını söndürmüyor.
Kent merkezindeki Bakırcılar Çarşısı'ndaki atölyede mesleğini devam ettiren 54 yaşındaki Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakır eşyaların yerini alüminyum ve teflon gibi ürünlerin almasına rağmen son yıllarda insanların mutfaklarında bakırı daha çok tercih etmeye başladığını söyledi.
Mesleğe başladığı ilk yıllarda günlük yüze yakın bakır kap ya da tencere kalayladığını anlatan Kaya, 'Kış aylarında işlerimiz genellikle durgun oluyor. İnsanlar genelde kış aylarında bakır kullanmayı tercih etmiyorlar. Yaz aylarının da geliyor olması nedeniyle şu anda işlerimiz yoğunlaştı. Artık insanlar bakırı mutfaklarında daha çok kullanmaya başladı. Sanırım geçmişe bir özlem var. Ayrıca bakırdan yapılan yemekler diğerlerine göre daha lezzetli oluyor' diye konuştu.
Kaynak: AA
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...