Beyoğlu’nda, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırması amacıyla düzenlenen söyleşide, Yazar Nur Ateş öğrencilerle bir araya gelerek masalların ve kitapların büyülü dünyasını anlattı.

Beyoğlu Belediyesi, çocuklara kitap okuma sevgisi aşılamak ve erken yaşta okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kültür-sanat etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Beyoğlu’nda çocukların ve gençlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen belediyeye ait kütüphanelerde Kitap Söyleşileri düzenleniyor. Bu sayede çocuklar sevdikleri yazarlarla buluşma imkanı buluyor. Son olarak Okmeydanı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Yazar Nur Ateş, “Masal Kuşunu Ararken” adlı kitabı ile İTO Kadınlar Çeşmesi İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

​              MİNİKLERDEN YAZARA MERAK DOLU SORULAR

Renkli ve eğlenceli anlara sahne olan söyleşide öğrenciler, yazar Nur Ateş ile birebir sohbet etme ve merak ettikleri soruları yöneltme imkanı buldu. Masalların hayal gücünü besleyen yönleri üzerine konuşan minikler, yazarlık süreci ve kitap kahramanlarının nasıl ortaya çıktığına dair keyifli bilgiler öğrendi. Etkinlik boyunca kitapların ve masalların sihirli dünyasında unutulmaz bir yolculuk yapan çocuklar, hem eğlendi hem de edebiyatla iç içe bir gün geçirdi. Programın sonunda öğrencilerin coşkusu ve heyecanı dikkatlerden kaçmadı. ​Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ve minik öğrencilerin kitaplarını imzalatmasıyla sona erdi.