Bu Köftenin Türkiye’De Örneği Yok

Genel 24 Şubat 2020 10:50
Videoyu Aç Bu Köftenin Türkiye’De Örneği Yok
A
a

Novipazarlı Çetin Öztürk’Ün İşlettiği Maslak Hidden Garden Restaurant’I Diğer Tüm Restoranlardan Ayıran Özelliği Kuru Etli Boşnak Köftesi. Bu Köfteyi Eğer Denemediyseniz, Boşnak Köftesi Yedim Diyemezsiniz.

Novipazarlı Çetin Öztürk’ün işlettiği Maslak Hidden Garden Restaurant’ı diğer tüm restoranlardan ayıran özelliği Kuru etli Boşnak Köftesi. Bu köfteyi eğer denemediyseniz, Boşnak köftesi yedim diyemezsiniz.
İşletmeci Çetin Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, köftenin içindeki kuru et (suho meso diyor) Novipazar’dan geliyor.
Öztürk, bu kuru etin buradaki kurutulmuş etler gibi fabrikasyon yöntemlerle değil tamamen doğal yöntemlerle ve Novipazar’ın kuru havası ile bu hale geldiğini belirtiyor. O yüzden füme etlerden ayırıyor ve daha sağlıklı olduğunu söylüyor.
Yarım daire şeklinde ve yaklaşık 200 gram kadar olan köftenin içinde kuru etin haricinde yine özel bir peynir bulunuyor.
Maslak Hidden Garden Restaurant’ın sahibi Çetin Öztürk, Türkiye’de insanların eti genelde iyi pişmiş istedikleri belirterek, “Aslında bizim köftemiz orta pişmiş yenmeli. Çünkü çok pişirildiği zaman içine koyduğumuz değerli peynir su gibi eriyebiliyor. Tavsiyem sipariş verilirken orta pişmiş tercih edilmesi” dedi.
Maslak Hidden Garden Restaurant’ın kuru etli Boşnak köftesi çok farklı lezzeti ile damakta o doğallık ve tarihi tatların duygularını estiren bir köfte. Öztürk, bu köfteyi yiyebilmek için şehir dışından, hatta yurt dışından gelen müşterilerinin de olduğunu söyledi.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat