Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ‘Deprem ve Çevresel Etkileri’ başlıklı bir seminer düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkan Yardımcısı Beşir Açıkça ile eğitimciler ve vatandaşlar katıldı. Seminerde İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yrd. Doç. Mehmet Palancı ve Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak yer aldı.
Deprem konusunda toplumu bilgilendirmenin ve farkındalık oluşturmanın amaçlandığı seminerde, bireysel ve toplumsal olarak alınması gereken tedbirler gündeme geldi. Seminerin açılışında konuşan Başkan Usta, İstanbul bir deprem bölgesini hatırlatarak şunları söyledi:
“İstanbul’da yaklaşık 900 bin, Gaziosmanpaşa’da ise 11 bin civarında bina risk altında. Böylesine büyük bir afet riskine karşı millet olarak tedbirler almalıyız. Deprem tehlikesine karşı yapısal tedbirler anlamında ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bir kentsel dönüşüm çalışmamız var. Kentsel dönüşüm insanlarımızı deprem gibi felaketlerden koruyacak bir çalışma olmasının ötesinde ulaşım, altyapı, sosyal donatı alanları gibi sorunları çözecek ve ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek.
Deprem sonrası için de hazırlıklarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Bir adet mobil mutfak, bir adet mobil fırın ve iki adet dağıtım aracından oluşan 4 araçlık afet filomuz kullanımı hazır durumda bekliyor. Afet filomuz 5 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılayabilecek, 10 bin adet ekmek üretimi yapabilecek bir kapasiteye sahip. Ayrıca Belediyemiz bünyesinde personellerimizden oluşan 18 kişilik bir arama kurtarma ekibi oluşturduk.
Deprem gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerimize yönelik bir afete hazırlık projesi uyguluyoruz. Belediyemizin sivil savunma uzmanı tarafından ilçemizdeki 34 ilkokuldaki yaklaşık 11 bin 4. sınıf öğrencimize ABCD-Temel Afet Bilinci Eğitimi veriliyor. Bu eğitimlerimiz kapsamında 2018 yılı sonuna kadar ilçemizdeki 100 bin öğrencimize bu eğitimi vermeyi planlıyoruz.
İlçemizin 10 mahallesinde 28 acil toplanma alanı belirleyip, buralara 'Acil toplanma bölgesi' levhaları koyduk. Bununla birlikte Valiliğimiz tarafından Belediyemize devri yapılan 5 Adet Afet İstasyonu bulunuyor. Bu acil toplanma istasyonlarında vatandaşlarımızın lavabo gibi ihtiyaçlarının karşılanması gibi iyileştirme çalışmalarını yapmaktayız. İnşallah Allah İstanbul’a böyle büyük bir afet vermez. Ancak biz her zaman için hazır olmak zorunda olduğumuzun bilinciyle bu çalışmayı yürütüyoruz.”
Seminerde ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin depreme hazırlık anlamında yaptığı çalışmalar hakkında bir slayt gösterimi yapıldı. Uzmanlar tarafından yapılan konuşmaların ardından yapılan çekilişle 6 okula tam teşekküllü deprem çantası hediye edildi. Seminerin bitiminde ise tüm katılımcılara birer deprem seti verildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...