Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencileri ürettikleri birbirinden değerli eserleri sergiledi.
Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören geleceğin ustaları ürettikleri eserleri, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görücüye çıkardı.
Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda organize edilen serginin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, FSM Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ümit Arınç, FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.
"ÖĞRENCİLERİMİZ KAYNAŞSIN İSTEDİK"
Açılışta yaptığı konuşmada Dekan Prof. Dr. Subaşı, "3 yıl önce Küçükçekmece Belediyesi ile bu yola çıktık. 3 yılda neler yaptık bunu göstermek istiyoruz. Bu anlamda fakülte öğrencilerimiz ve akademi öğrencilerimiz de kaynaşsın istediğimiz için sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde hocalarımız ve öğrencilerimiz büyük bir gayret gösteriyor. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise, sergiye ev sahipliği yapan üniversitenin büyük bir misafirperverlik gösterdiğini kaydederek, "3 yıldan bu yana belediyemiz bünyesinde eğitim veren GSA’da 400 öğrenci, alanında uzman hocalarla eğitim görüyor. Sergiye ev sahipliği yapan üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu anlamda bu sergi alaylı- mektepli buluşması örneğidir. Emeği geçen tüm hocalarımıza da teşekkür ediyorum"dedi. Besim Müftüoğlu, Akademiye verdiği destek ve katkılarından dolayı Hat sanatı ustası Etem Çalışkan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.
55 ÇALIŞMA YER ALIYOR
Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Davut Bektaş, Alparslan Babaoğlu, Dürdane Ünver, Etem Çalışkan, Latife Aktan Özel, Semih İrteş, İslam Seçen, Taner Alakuş, Nevzat Kaya gibi alanında önemli ustalardan eğitim alan öğrenciler 55 çalışmadan oluşan eserlerini sergiliyor.
10 NİSAN’A DEK AÇIK KALACAK
Usta- çırak ilişkisini ortaya koyan sergide: Hat, Tezhip, Minyatür, Katı’, Ebru, Cilt, Çini, Kaligrafi, Bilimsel Bitki Resmi, Desen Tasarımı ve Temel Sanat Eğitimi, Kağıt Konservasyonu, Osmanlıca branşlarında geleneğe bağlı olarak oluşturulmuş yeni tasarımlar dikkat çekiyor.
Sergi, 10 Nisan’a dek FSM Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda izlenebilir.
Kaynak: IHA-YEREL
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...