Gelişim Üniversitesi'nden Trafk Sorununa Çözüm: Uçan Araba

Yerel 22 Mart 2016 18:03
A
a

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde program düzenledi.Tatvan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi tarafından, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde organize edilen program

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, yazılım aşamasında olan uçan arabanın 2019’da Türk semalarında olacağını söyledi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin organize ettiği ve IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) tarafından desteklenen “3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Çalıştayı ve Sertifika Programı” yapılıyor.
Başta Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve İtalya gibi ülkeler olmak üzere 22 yabancı, 14 Türk bilim insanının davetli konuşmacı olarak katılacağı “3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Çalıştayı ve Sertifika Programı” açılışı İstanbul Gelişim Üniversitesinde yapıldı. Çalıştaya yerli ve yabancı 350 kişi, yirmiden fazla ülkeden kayıt yaptırmış olup, katılan kişilere sertifika ve sertifika eki verilecek. Yenilenebilir enerji ve akıllı şebekeler alanında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve bu çalışmalar içerisinde bulunan genç mühendisler, akademisyenler ve şirketlerin bilgilendirilmesi, bundan sonraki yapılacak olan çalışmaların doğru ve mevcut teknolojiye uygun olarak yapılmasına katkı sağlamak amaçlı yapılan çalıştay 21-25 Mart tarihleri arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
“AMAÇ, TEMİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KESİNTİSİZ ENERJİYİ TÜKETİCİYLE BULUŞTURMAK”
Geçtiğimiz yıllarda yaşanılan enerji kesintileri ile birlikte bir kez daha akıllı şebekeler ihtiyacının ortaya çıktığını vurgulayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak, “Akıllı şebekeler dünyada gün geçtikçe önemi artan bir yapıdır. Biz hem ülkemize hem de dünyadaki bu alanda çalışma yapan insanlara örnek olabilmek ve hedef gösterebilmek için bu çalışmaları yapmaktayız. Amacımız ülkemize katkı sağlamaktır. Yapmış olduğumuz her çalıştaydan sonra bir rapor yayınlıyoruz. Bu raporun birçok ilgili taraflar tarafından değerlendirildiğini, okunduğunu ve buna göre kendi politikalarını geliştirdiklerini tespit ettik. Enerji piyasalarının hepsi yayınladığımız raporlardan yararlanıyorlar. Ayrıca üniversitelerde araştırma yapan birçok bilim insanı da bizim yapmış olduğumuz ve yayınladığımız raporlardan büyük oranda istifade etmişlerdir. Bu çalışmaların amacı temiz, sürdürülebilir ve kesintisiz enerjiyi tüketiciyle buluşturmak. Herhangi bir arıza olduğunda en kısa sürede arızanın giderilmesi hedeflenmektedir. Dolayısıyla fosil yakıtlı enerjiden uzak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanan bir yapıyı biz burada ön plana çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
“TÜRKİYE’YE KATMA DEĞER KAZANDIRMA HEDEFİNDEYİZ”
“Yenilenebilir enerji alanında artık Türkiye’nin de söz sahibi olması gerekiyor” diyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli aynı zamanda, “Bunun için de uluslararası duayenleri çağırmak suretiyle onların büyük fikirlerinden istifade ederek Türkiye’ye bir katma değer kazandırmak ve bununla birlikte özellikle rüzgar ve güneş enerjisinden istifade etmenin yollarını arayacağız. Bu çalışmaların özellikle uluslararası düzeyde olması önem teşkil ediyor. Çünkü Türkiye gerek teknolojik gerek Ar-Ge çalışmaları bakımından zayıf. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarımız neticesinde rüzgar ve güneş enerjisi konusuna yoğunlaşıldı ve Türkiye’de bu alanda yatırımlar fazlalaştı” diye konuştu.
“2019 YILINDA TÜRK SEMALARINDA UÇAN ARABAMIZ OLACAK”
3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Çalıştayı ve Sertifika Programı’nda aynı zamanda konuklara İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin projesi olan uçan arabayı tanıtacaklarını söyleyen Başkan Abdülkadir Gayretli, “Çalıştaya gelen duayenlerimizle birlikte dünyada olmayan bir şeyi, uçan araba modelimizi geliştireceğiz. Yazılım aşamasında olan uçan arabamız 2019’da Türk semalarında olacak. Hayata geçireceğimiz uçan araba diğer projelerden farklı olarak pist gerektirmeyen, daha modern daha kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkacak. Bu sayede gerek Türkiye’de gerekse dünyada trafik sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Aramızda yapacağımız bilgi alışverişleriyle çalışmalarımız devam edecek. Artık Türkiye olarak olmamız gereken yere gelerek kendimizi daha da ileriye taşıyacağımızı umut ediyorum. Bir yandan da Türkiye’de maalesef patent sayılarının oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Özellikle üniversiteler gerek araştırmacılarımız için gerekse öğrencilerimiz için buna ehemmiyet vermek zorunda. Türkiye’ye katma değer sağlamak için patent sayısını dünya standartlarının üstüne çıkarmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Başkan Gayretli son olarak, “Gerçekten biz millet olarak yenilikçi, girişimci imkansızlıklar içerisinde imkanlar oluşturan ve bunlarla birlikte daha iyi noktalara gelebilen bir toplumuz. Bunlar içinse bize gayret ve motive lazım. İyi bir motive neticesinde kısa zaman da dünya liderleri konumunda biz de çok önemli yerlerde olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: IHA-YEREL

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat