Gerekirse emrediyoruz

Sultangazi 4 Eylül 2016 01:14
Videoyu Aç Gerekirse emrediyoruz
A
a

Milliyetçi Hareket Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, taş ocakları sorununu tekrar gündeme getirdi. Cebeci mahallesinde ailelerle konuştuğun da mutlaka bir aileden astım ve bronşit hastası olmuş hatta kronik astım ve nefes darlığı yüzünden hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızı görebiliyoruz dedi.

Sultangazi Kurban satış alanında gerçekleştirilen en güzel kurbanlık yarışmasına çok sert tepki gösteren Özel, ülke kan gölüne dönmüş 16 Şehidimiz var; güzel inek yarışması yapılması utanç vericidir. MHP Sultangazi İlçe Başkanlığı olarak bu tür utanç verici uygulamalardan bir an önce vaz geçsinler. Gerekirse emrediyoruz dedi.
 
 
Özel; Bugün burada bir Sultangazi’li olarak Sultangazimizin İstanbul’un en gelişmiş ve nezih bir ilçe olmasını arzulayan bu anlamda bize görev verilirse büyük bir zevkle Sultangazi için çalışma isteği olan bir arkadaşınızım. Meselemiz derdimiz Sultangazi ve sultangazili vatandaşlarımız. Hal böyle olunca sultangazinin güzelleşmesi ve gelişmesinde yetki sahibi olan bütün birimlerin brorasinin çalışması görevini tam manasıyla yerine getirmesi için seferber olmalıyız. Burada sultangazi ilçemiz açısından genel bir sorun değerlendirmesi yapmak istiyorum.
sorunlarımız bir hayli fazla fakat ben burada sultangazinin öncelikli çözülmesi gerekirken yıllardır çözülmeyen sorunlarını ele almak istiyorum.
sultangazinin en büyük sorunların dan bir tanesine bildiğiniz üzere taş ocakları yaklaşık 50 yıl önce kurulan ve son 15 – 20 yıldır ilçe yerleşim merkezi ile bütünleşen  cebeci, Habibler mahallesini en çok  etkileyen bir hal almıştır.
sultangazi belediye başkanı Cahit Altunay tarafından defalarca söz verilen
en son 2013 ve 2014 yılarında sultangazinin yıllardır süregelen “taş ocakları” problemi, belediyemizce başlatılan iyileştirme çalışmaları ile çözüme kavuşturuluyor. İstanbul büyükşehir belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla bölgenin rehabilitasyonu sağlanıyor
Yapılan yeni düzenleme ile toprak ve moloz taşıyan kamyonların cebeci Köyü’ne girmesi yasaklandı.
Ocak çıkışlarında kamyonlar için yıkama havuzları yapıldı.
Zabıta kontrol noktası oluşturularak denetimler sıklaştırıldı.
Büyük çoğunluğu cebeci Mahallesi’nde bulunan döküm atölyeleri ilçe sınırı dışına tahliye edildi.
demişti   fakat !!
Cebeci mahallesinde ailelerle konuştuğumuz zaman mutlaka bir aileden astım ve bronşit hastası olmuş hatta kronik astım ve nefes darlığı yüzünden hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızı görebiliyoruz.
 
Taş ocaklarının sağlığa da zararı var, canlılara da
Mermer ve taş ocaklarında yapılan dört işlem var ki, çevre üzerinde ciddi etkilere neden oluyor.
Patlatmalar 3,4 şiddetindeki bir depreme eşdeğer. Bu patlamalar önemli ölçüde toz emisyonuna ve yeraltı su tabakasında ve akifer yapısında bozulmalara neden oluyor. Ayrıca gürültü kirliliği oluşuyor ve rüzgara bağlı olarak havaya karışan tozlar hava kalitesini de bozuyor.
İşletme izni alan ocak işletmesinin görünür rezervin yüzde 10’u kadar üretim izni alabildiğini, ruhsat sahibinin işlettiği maden alanının çevreyle nasıl uyumlu hale getireceğini hukuken belirtmesi gerektiğini belirtti.
1 kilometre yakınına kadar ocak faaliyetine izin verilmez
Çevre ve orman Bakanlığı’nın, tarım ve köy işleri Bakanlığı’nın, karayolları genel Müdürlüğü’nün ve denetimde rol alacak il çevre ve orman Müdürlüğü’nün sağlık bakanlığının ilçe sağlık müdürlüğümüzün sorumluluk alması gerektiğinin söyleyebiliriz.
Etkileri: taş ocaklarının faaliyeti sonucu oluşan tozlar, insanlar ve bitkiler üzerinde olumsuz etki yapar. Bu hava kirleticiler, bitki örtüsünün ve ekili alanların zarar görmesine neden olur. Taş ocaklarından çevreye verilen atık maddeler; çevredeki bitki örtüsüne, toprak yapısına, havaya, suya, tarım alanlarına ve canlı habitatlarına zarar verir.
Anayasanın temel haklarından olan
 Sağlık hizmetleri ve çevrenin korunması ( hakkı)
Hakkı olan hükümetin mutlaka uyması ve koruması gereken bu hakkı ihlal etmektedir.
Dolayısıyla yaşanan sağlık sorunu ve çevrenin zarar görmesi doğaya verilen zarar neticesinde bağlı bulundukları bakanlıklar anayasayı ihlal etmektedir. bu durum sultangazi ilçemizdeki brokrasimiz açısından nasıl karşılanmaktadır.
Takdiri siz değerli basın mensuplarına bırakıyorum.
2) diğer bir öneli sorunumuz gazi mahallesi malum hepinizin bildiği üzere tamamen illegal örgütlerin insafına terk edilmiş durumda. Tabi emniyet birimlerimizin büyük fedakârlıklarla yapmış olduğu çalışmaları unutmayalım. Emniyet birimlerimiz şu an şükür bitmiş olan açılım sürecine binaen çok etkili bir çalışma yapamadılar. Bundan sonra artık sultangazide terör istemiyoruz. Bu anlamda bizlere düşen her türlü fedakârlığı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olamasın.
3) belediye başkanı Cahit Altunay
Atatürk Bulvarı’nda bulunan boş arazinin akıbetine ilişkin
Bu alanın şehir meydanı olacağını açıkladı ve şöyle devam etti:
Altında en az 3 bin veya 4 bin araçlık otopark yapmak kaydıyla bir meydan oluşturuyoruz. Böylece hastanenin var olan bin 400 araçlık kapalı otoparkı, belediyenin var olan bin 200 araçlık otoparkına ilave olarak meydanda da 3-4 bin araçlık bir otoparkı kazandırdığımızdan dolayı bu mekânlara gelen insanlar park sıkıntısı yaşamayacak. Üstünde de ciddi bir meydana kavuşmuş olacak.”demişti
Şimdi biz küçük uğur mumcu olarak anılan o alanın akıbeti ile ilgili sultangazileri bilgilendirmesini istiyoruz oradaki evler ve oturanları şahsi arsalar nasıl istimlâk edildi hakkaniyet arandı mı kim kayırıldı. Böylesine hepimizi ilgilendiren konularda neden şeffaf bir açıklama yapılmaz.
Daha öncesinde cumhuriyet mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm meselesi gibimi olacak. 
Siz değerli basın mensuplarımız bu konunun takipçisi olun ben takipçisiyim.
Çok sorunumuz var ama sultangazide maalesef işler biraz düzensiz yürüyor
Malum bir diş hastanemiz vardı açılalı bir yılı geçti fakat hala hastanemizde bir çalışma yok hizmet vermiyor.
Bu konuyu da sizlerin takip etmesini istiyorum.
fetö terör örgütü nedeniyle kapatılan üniversite ne olacak onu da merak ediyoruz
Belediye başkanı gazi mahallesine üniversite yapmak istiyormuş.
Bu nasıl olacak terörün insafına mı bırakacak bu üniversiteyi.
Hesapsız geniş çaplı bir çalışma yapmadan vaat verilmesine kesinlikle karşıyız.
Buna bağlı olarak yapılan işlerin düzensiz denetimsiz olması yeni yapılan hastanenin inşaatında da görmekteyiz. Duyduğumuz üzere sürekli hastane inşaatında çalışanların yaralandığı kazalar olduğu iş güvenliği şartlarının yerine getirilmediğini görüyor ve duyuyoruz. Bu konuda acilen önlem alınmalı uygun şartlarda çalışma yapılmasının sağlanması için takipsi olacağız. Sağlık açısından yapılan bir bina inşaatında sağlıksız koşulların olması düşündürücü.
Son olarak sultangazide hiç derdimiz yokmuşçasına inek yarıştırmak kimin fikridir hangi ruh hali ile bunu düşünüp karar vermiştir. sultangazinin 15 Temmuzda başlayan sabahlara kadar nöbet tutan değerli insanlarına havale ediyorum.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat