Her Derde Deva Besin Pazı

Yerel 22 Mart 2016 18:03
A
a

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler günü kutlandı.Kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumuna İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, İlçe Garnizon Komutanı personel Binbaşı Serka

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, pazının her derde deva olduğunu söyledi.
Türkiye’de sıkça bulunan pazının ıspanak ailesinden olan önemli sebzelerimizden biri olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Besin değeri olarak da ıspanağa benzeyen pazı betakaroten (A vitamini), C vitamini, K vitamini ve Folik Asit bakımından zengindir. Bunların dışında pazının içeriğinde E vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini de bulunmaktadır. Pazı sindirimi kolay olan besin değeri bakımından ıspanağa benzeyen salatası, kavurması ve farklı yemekleri yapılan bir çok sebze gibi sağlığımız için önemli faydaları bulunur” dedi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, pazının ve pazı suyunun faydalarını ise şöyle sıraladı: “Yemekler ile birlikte yenen pazı hazmı kolaylaştırıcı ve yardımcı olduğu için tercih edilebilir. Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.
PAZI İLE ŞEKER HASTALIĞINA KARŞI KORUNUN
Diyabetin günümüzde birçok kişinin yakındığı bir hastalık haline geldiğini anlatan Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Şeker hastalığı bulunan kişiler her şeyi yiyemez, yediklerine dikkat etmek zorundadır. Diyabet riski altında olan yada diyabet hastalığı olan kişiler rahatlıkla pazı tüketebilir. Bu şifalı sebze kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardım eden siringik asit ve lifler içerir. Diyabet riski altındaysanız yada şeker hastalığınız varsa mutlaka bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz” diye konuştu.
KEMİKLERİ KORUR!
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, daha sonra şunları söyledi; Önemli miktarda kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içerir. Bu sebeple kemik sağlığını koruyan bir bitkidir. Kemikleri güçlendirir. Kemiklerin büyüme ve gelişimine yardım eder. Ayrıca dişlerin güçlenmesini de sağlar.
ANTİKANSER ÖZELLİĞİ VARDIR
Birçok yeşil yapraklı sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde antikanser özelliği vardır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.
PAZI HEMOROİDE KARŞI DA FAYDALI
Basur rahatsızlığına karşı çözüm arıyorsanız mutlaka pazıyı deneyip kullanabilirsiniz. Pazı haşlanarak lapası hazırlanarak basur memelerinin üzerine konursa hemoroid yani basur için fayda sağlar. Aynı zamanda vücuttaki deri hastalıklarına ve şişliğe de iyi gelir.
GÖZ SAĞLIĞINI KORUR
Yüksek miktarda beta karoten içerir. Bunun sonucunda göz sağlığını korumaya yardım eder. Glokom, gece körlüğü gibi göz rahatsızlıklarına iyi gelir.”


Kaynak: IHA-YEREL

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat