Kiks boks şampiyonu Fatih Çimiç Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nda üniversitesini temsil etti

Spor 15 Nisan 2016 17:56
Videoyu Aç Kiks boks şampiyonu Fatih Çimiç Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nda üniversitesini temsil etti
A
a

Kick boksta 86 ve 91 kg.larda 15 türkiye derecesi elde eden istanbul esenyurt üniversitesi öğrencisi fatih çimiç, türkiye’nin ilk spor ve aktif yaşam fuarı’nda.

Çimiç’in kendilerine büyük bir gurur yaşattığını dile getiren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, “Üniversitemizin kuruluşunu yaparken Esenyurt’un 2013’teki spor altyapısının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu gördük. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu her mahalleye hem ulusal hem uluslararası standartlarda spor tesisleri yaptı. Bugün Esenyurt’ta milli maçlar oynanabiliyor, altyapı bu kadar iyi düzeyde. Bu altyapının değerlendirilmesi bizim için çok iyi oldu. Üniversite kuruluşumuzun felsefesine uygun olarak da spor bölümümüzün ilk açılan bölümler arasında olması için YÖK’le temaslara başladık. Kuruluş felsefemize uygun olarak spor bölümünün açılmasını teklif ettik ve böylece Spor Yüksekokulumuz da 2013 yılında açılmış oldu. Spor yöneticilerine çok ihtiyacımız var. Bu nedenle ilk olarak Spor Yöneticiliği Bölümü’nden başladık. Spor tesislerini yönetirken aynı zamanda öğrencilerimizin gelecekte spor yöneticileri ve spor akademisyenleri de olacağını göz önünde bulundurarak akademiye yetiştirmek üzere de programlarını genişlettik. Sporcularımızın bugün geldikleri seviyeye bakıldığında artık İstanbul Esenyurt Üniversitesi henüz üçüncü yılında şampiyonlar çıkarıyor. Üniversiteler arası Kick Boks şampiyonumuz Fatih Çimiç bugün aramızda. Artık söz şampiyonların” diye konuştu.
Spor dünyasından birçok ünlünün bir araya geldiği TÜYAP’ta gerçekleşen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na katılan Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Fatih Çimiç, üniversite standında öğrenci arkadaşlarıyla buluştu. 5 yaşından beri sporla ilgilenen başarılı sporcu, 7 yıl Bafraspor’un A Takımında hentbol sporuyla uğraştıktan sonra Kick Boks ile tanıştı. Kick boks Dünya Şampiyonu Hasan Fahri Şen’le beraber çalışırken 86 ve 91 Kg.larda yaklaşık 15 Türkiye derecesi elde etti. 2012 yılında Trabzon’da elde ettiği ağır sıklet Türkiye şampiyonluğu unvanını üst üste 8 yıl şampiyon olarak korudu. Üniversiteler Arası Türkiye Kick Boks Şampiyonalarında da birçok başarıya imza atan Çimiç, “Türkiye’de maalesef bazı sporlarda geri kalınıyor. Örneğin dövüş sporları, futbolun ve basketbolun gölgesinde kalıyor. Ben bunu değiştirmek adına İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde spor yöneticiliği okuyorum. Aynı zamanda Kick Boks Milli Takımı’nın kaptanıyım. Yöneticilikle ilgilenmemin sebebi ise gençlerin spor konusunda maalesef inanılmaz derecede bilinçsiz olması. Beslenme, dinlenme, uyku, antrenman gibi konularda bilinçlenmelerini sağlayacak antrenörlerin başında durmam gerektiğini düşündüm ve bu yola çıktım. İnşallah İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ni bitirdiğim zaman milletimize ve devletimize faydalı bir yönetici olacağıma inanıyorum. Çünkü spor demek her şey demek, bir insan spora bağlandığı zaman yaşadığı mahalleyi kurtarır. Çünkü ailede başlar ülkeye yayılır. Spor yapılan bireyin olduğu evde sigara da içilmez, başka kötü alışkanlıklar da olmaz. Yurtdışında spora inanılmaz destek var inşallah bizler de Türkiye’de bunu gerçekleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin ve Esenyurt Belediye’sinin spora verdiği desteğin önemine değinen Çimiç açıklamalarına şöyle devam etti: “İstanbul Esenyurt Üniversitesi her geçen gün büyüyor ve spora destekleri gittikçe artıyor. Bu yüzden şu anda bu fuarda bulunmak bizim için çok önemliydi. Rektörümüz de şuan burada bize destek oluyor. Bu fuarlarda spor bölümlerimiz gerçekten çok ilgi görüyoruz. Bölümlerle ilgili sorular soruyorlar. Biz de arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Üniversitede hocalarımın ve yöneticilerimin çok büyük destekleri oluyor bana. Gerek yurtiçi yurtdışı maçlarımda gerek geride kaldığım derslerimde büyük yardımları dokunuyor. Ben de bu alanda üzerime düşeni yaparak üniversitemizi her alanda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Gerçekten İstanbul Esenyurt Üniversitesi bir sporcunun tercih edeceği ilk üniversiteler arasındadır. Çünkü spora önem veren bir belediyenin beraberinde kurulan bir üniversite. Bu bağlamda İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ne, Rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.”
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Nusret Bulgurcuoğlu da henüz 3 yaşında olan bir üniversitenin başarılı sporcular çıkarmasını çok büyük bir gelişim olarak değerlendirdi ve “Üniversitemiz 3 yıldır eğitim öğretim hayatına demek ediyor. Bu kadar genç yaşta olmasına rağmen Türkiye standartlarına baktığımız zaman çok büyük gelişmeler gösterdiğini görüyoruz. Özellikle geçen yıl üniversitelere giriş oranında üçüncü üniversite olması hakikaten üniversitemizin geliştiğini ve talep gördüğünü göstermektedir. Biz ise Beden Eğitimi ve Spor Yüsekokulu olarak 2 yıldır eğitim hayatına devam ediyoruz. İki yıldır Spor Yöneticiliği Bölümümüz var. Bu yıl da Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümüyle de eğitim hayatına devam etmek istiyoruz. Yaklaşık 2 yıl içerisinde de yükseklisans ve doktora programlarıyla yapının devamını oluşturmak istiyoruz. Esenyurt ve çevresi Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Buradaki insan sayısı ve potansiyel çok yüksek. Buradaki insanların spor yapabilir seviyede olmaları ve bunları sosyal hayatlarına aktarmaları çok ciddi bir süreç. Bu yapı kolay kurulan bir yapı değil fakat üniversitemizin ve belediyemizin verdiği imkânlarla bizim de ummadığımız bir talebe dönüştü. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun sağladığı 18 tane spor tesisi üniversitemizin imkânları içerisinde yer alıyor” açıklamalarında bulundu.

Rekreasyon kavramının çok eskilere dayandığını ve serbest zamanları değerlendirme olarak tanımlandığını ifade eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Sivrikaya, “Yaşımız, yaptığımız iş ne olursa olsun hayatımızı idame edebilmenin dışında kalan zamanlarımız bu kapsama giriyor. Özellikle Dünya Sağlık Örgütü beden eğitimi ve sporu, koruyucu kimlik kapsamına aldıktan sonra aktif yaşam bireylerin yaşantısında çok daha önem arz eder duruma geldi’’ dedi. Ancak bu durumun serbest zamanlarda aktif yaşama katılma sorununu da beraberinde getirdiğini vurgulayan Sivrikaya, “Dolayısıyla bu aktif yaşamı planlayacak ve yönetecek liderlere ve eğitmenlere ihtiyaç oldu. Rekreasyon eğitimi de bu alanda liderler yetiştirmek amacıyla gündeme geldi’’ diye konuştu.

Antrenörlük bölümünün önümüzdeki yıl açılacağını ve bu bölüme öğrenci kabul edileceğini ifade eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Asaf Özkara şunları söyledi: “2 yıl önce açılan BESYO’ya önümüzdeki yıl içinde rekreasyon ve yöneticilik bölümü geliyor. Antrenörlük bölümünde amacımız spor dallarında Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli, yeterli sayıda spor dalı antrenörü yetiştirmek. Bunların başında futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporları var. Onun dışında bireysel sporlarda da antrenör yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yetiştireceğimiz gençler kulüplerde, federasyonda çalışma imkânı bulabilecekler. Öğrencilerimizi çağdaş bir eğitim anlayışı ile yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bilgi ve becerilerinin yeterli olması tek amacımız. İyi bir şekilde yetişebilmeleri için stajlarını buralardaki kulüplerde yaptırmayı düşünüyoruz. Spor dalları ile ilgili yapılacak çalışmalarda spor bilimleri bizim rehberimiz.”
 

Kaynak: IHA

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat