Microsoft Ankara Zirvesi

Yerel 5 Nisan 2016 22:13
A
a

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü projesinin kanun ve mevzuata uygun olduğunu bildirdi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının basın toplantısı düz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Microsoft’un Türkiye’de çözüm üretme, gerek siber güvenlik konusu, gerek veri merkezleri konusu, gerek siber suçlarla mücadele konusu olmak üzere birçok alanda bizle yapacağı çok işler olduğunu düşünüyor ve bu konularda her türlü gayreti göstereceklerine de yürekten inanıyorum” dedi.
“ARTIK İLETİŞİM, İNTERNET EVİMİZİN BİR ÜYESİ HALİNE GELDİ”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, JW Marriott otelde gerçekleştirilen Microsoft Ankara Zirvesine katıldı. Program kapsamındaki konuşmasında bilişimin hayatımızın her alanında yer almaya başladığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Hangi işi yaparsak yapalım, ister terzi olalım ister bakkal, ister fabrikatör, ister işçi, bilişimin bir tarafında mutlaka olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü artık birçoğumuzun, 74 milyon vatandaşımızın telefonu var. Telefonla sadece konuşmuyoruz, belki telefonu konuşmak için çok az kullanıyoruz. Başlangıçta ses iletişimi için kullandığımız telefonun belki yüzde 10’dan daha az bir miktarda ses geri kalan kısımlarda iş yapıyoruz. Tarımla uğraşıyorsak tarlalarımızdaki ürünlerin su ihtiyacı var mı yok mu, kurumuş mu, ne gibi ihtiyaçları var bunları öğreniyoruz. İş adamıysak ekonomik gelişmeleri cep telefonumuzdan takip ediyoruz. Artık iletişim, internet evimizin bir üyesi haline geldi. Bilişimin olmadığı hiçbir alan kalmadı. Gittikçe bu daha da artacak, daha yolun başındayız. Ne iş yaparsak yapalım, nereye gidersek gidelim, bilişim bizim en büyük yoldaşımız olmaya devam ediyor.”
“MOBİL ABONE SAYISI 74 MİLYONU GEÇTİ”
Türkiye’nin bilişim yapısı ve kullanım oranları hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bugün Türkiye fiber ağını 80 bin kilometreden 270 bin kilometreye çıkarmış durumda ama bunu yeterli görmüyoruz. Türkiye’nin bulunmuş olduğu konumu dikkate aldığımızda, bu iletişim ağlarının ve gelişen bilişim teknolojileri ve bilgi iletişim ürünlerinin daha fazla kullanılacağını dikkate alarak bunun çok daha üzerine çıkarılma gereğinin olduğunu düşünüyorum. Geniş bant kullanımında Türkiye, 20 binden 49 milyona erişmiş durumda. Bu oran dünya ortalamasının üzerinde, Avrupa Birliği ortalamasına yakın bir seviyeye erişmiş gözüküyor. Mobil abone sayısı 74 milyonu geçti. 1 Nisandan itibaren LTE altyapısıyla yeni nesil 4,5G haberleşme sistemini de vatandaşlarımızın hizmetine vermiş durumdayız. İnternet kullanıcı sayımız daha 10 yıl önce yüzde 6 civarındayken bugün yüzde 56 seviyesine erişmiş durumda. Bu anlamda dünya ortalamasının yüzde 15 daha üzerinde bir durumdayız, bunu yeterli görmüyoruz. İnternet servis sağlayıcılarının sayısı 8-10 kat civarında Türkiye’de artmış durumda. E-devlet kullanımı 2009’dan beri yürürlükte olup, yaklaşık 27 milyon 500 bin civarında vatandaşımız e-devlet kapısından bilişim altyapısını kullanarak hizmet almaya devam ediyor. Bin 425 farklı hizmet e-devlet kapısından bugün verilebilir halde. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda bu sayı gittikçe artacak ve Türkiye’nin bilgi toplumu olma hedefine bir adım daha yaklaşacağını görüyoruz. E-ticaret birkaç yıl içerisinde 900 milyondan 20 milyar seviyesine yükseldi ve geçen 10 yıl içerisindeki bilgi iletişim teknolojilerine dayalı ciro artışında da çok çarpıcı bir rakama ulaştık; 20 milyar TL’den bugün 76 milyar TL’ye yükselmiş durumdayız.”
“BİLGİ İLETİŞİM SEKTÖRÜNE YAPILAN BİR BİRİMLİK YATIRIMIN ÜLKE BÜYÜMESİNE ÇARPAN ETKİSİYLE İKİ BİRİM OLARAK YANSIDIĞINI İFADE ETMEK İSTERİM”
“Büyük oranda işletim sistemi kullanan Microsoft’un Türkiye’de çözüm üretme, gerek siber güvenlik konusu, gerek veri merkezleri konusu, gerek siber suçlarla mücadele konusu olmak üzere birçok alanda bizle yapacağı çok iş olduğunu düşünüyor ve bu konularda her türlü gayreti göstereceklerine de yürekten inanıyorum” diyen Yıldırım, gerek kamuda gerek özelde bilişim ve iletişimle ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. "Bilgi iletişim sektörüne yapılan bir birimlik yatırımın ülke büyümesine çarpan etkisiyle iki birim olarak yansıdığını ifade etmek isterim" diyen Yıldırım, "Genel büyüme oranlarımıza baktığımızda yüzde 4 ama bilişim sektörü Türkiye’de her yıl en az yüzde 10 mertebesinde büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda gelecekte de çok büyük potansiyelin olduğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.


Kaynak: IHA-YEREL

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat