Gaziosmanpaşa'da yarıyıl tatilini değerlendiren öğrenciler, yiyecekleri ürünleri sağlıklı bir ortamda kendileri pişirmek için mutfağa girdi. Miniklerin ortaya çıkardığı birbirinden lezzetli ürünler, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı hayran bıraktı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, yarıyıl tatilinde öğrencileri "Dönüşüm Mutfağı"nda ağırladı. Eğitmenler eşliğinde pasta, kek ve kurabiyelerin yapımına ilişkin bilgiler alan minikler önce önlüklerini giydi, sonra pizzadan kurabiyeye, pastadan böreğe nefis lezzetler hazırlamak için çalışmalara başladı. Kimi çocuklar merdanelerle hamur açtı, kimileri ise rengarenk şekerlerle yaptıkları pastaları süsledi. Çocuklar, derslerde öğrendikleri sayesinde el becerilerini geliştirirken aynı zamanda sağlıklı malzemeler kullanarak yiyecekler üretti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da Dönüşüm Mutfağı’nda minik öğrencileri ziyaret ederek, çocuklarla birlikte pasta yaptı.
“BİRLİKTE ÜRETMENİN VE PAYLAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORLAR”
Dönüşüm Mutfağı eğitmeni Büşra Özdoğan, “Gaziosmanpaşa Belediyesi Dönüşüm Mutfağı’nda bu etkinliği her yıl düzenliyoruz. Etkinliğimizde çocuklarla beraber tekli pasta, pizza ve kurabiye yapıyoruz. Burada becerilerini geliştirirken birlikte üretmenin, paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 6-12 yaş arası çocuklarımız katılıyor. 12-15 kişilik sınıflarda eğitim yapıyoruz. Sömestr boyunca öğrencilerle etkinliğimizi gerçekleştirdik. Yaz tatilinde de aynı şekilde etkinliklerimiz devam ediyor” diye konuştu.
“ABİM VE BEN AŞÇI OLMAK İSTİYORUZ”
Mutfağa giren öğrencilerden Harun Çığıl, “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çünkü abim ve ben aşçı olmak istiyoruz. Kurabiye yaptık, pizza yaptık, pasta da yapacağız. Çok eğlenceli burası” dedi.