Oğlunun gözünden Aşık Veysel

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVAS – MERVE TOPUZ / KEMAL ERDOĞMUŞ

Dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun oğlu Ahmet Şatıroğlu, ölümünün 43. yılı öncesinde babasını anlattı.

Aşık Veysel’in 6 çocuğundan 82 yaşındaki Ahmet Şatıroğlu, Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki evinde, 21 Mart 1973’te hayatını kaybeden babasıyla ilgili anılarını AA muhabiriyle paylaştı.

İlk ‘Mecnun’um Leylamı Gördüm’ türküsünü okumuş

Babasıyla ilgili anılarının hiçbirini unutamadığını dile getiren Şatıroğlu, 1960 yılından sonra Aşık Veysel’in yanında turnelere gittiğini söyledi.

Ozanın beste yapmadan önce başka sanatçıların türkülerini okuduğunu kaydeden Şatıroğlu, ‘Köyde bir köprü vardı, o köprünün altında saz çalmayı öğrendi. Türkü söylemeye başladığında ilk ‘Mecnun’um Leylamı Gördüm’ türküsünü okudu. Beste yaptıktan sonra hep kendi türkülerini okudu.’ dedi.

Kaynak: AA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir