Harp Akademileri Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni geleceğin savaş koşullarına hazırlama kapsamında, "Hibrit Savaş" konulu konferans düzenledi. Konferansta, gelecekte yaşanacak savaşların kaderini belirleyeceği belirtilen "siber savaş" ve "virüs" konuları ele alındı.
Harp Akademileri Komutanlığı tarafından, 14-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Askeri ve Güvenlik Çalışmaları Konferansı-2016" (International Conference on Military and Security Studies-ICMSS-2016) Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Ulusal ve uluslararası alanda askeri ve güvenlik çalışmaları konusunda araştırmalar yapan akademisyen ve uzmanları bir araya getirerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunma, Harp Akademileri Komutanlığı’nın akademik birikimine katkı sağlama ve yeni bilgiler üretmek amacıyla düzenlenen konferansta, "Hibrit Savaş" ana teması işlendi. İngilizce olarak gerçekleşen konferansta 7 ülkeden 27 konuşmacı bildiri sundu.
Konferans kapsamında, liderlik, askeri tarih çalışmaları ve metodolojisi, harekatın icrası ve birlikte çalışılabilirlik, terörle mücadele konulu sempozyumlar gerçekleştirildi.
SİBER TEHDİTLER VE ULUSLARARASI SAVAŞ HUKUKU MASAYA YATIRILDI
"Harbin Değişen Karakteri", "Hukuksal Boyut, Stratejik Vizyon ve Öncelikler", "Teknoloji ve Hibrit Savaş" ile "Geleceğin Hibrit Tehditlerini Bertaraf Etmek" başlıklı dört ayrı panelin düzenlendiği konferansta ilk olarak katılımcılar, "Tarih Boyunca Hibrit Tehditlerin Evrimi", "Hibrit Savaş Kapsamında Tarihi Perspektiften Ukrayna Krizi", "Bilgisayar Faresi", "Tank ve Hibrit Savaş" konularında konuşmalar yaptı.
Hibrit tehditlerin, uluslararası hukuk bağlamında ele alınmasının ardından "Teknoloji ve Hibrit Savaş", "Geleceğin Çatışma Ortamında Teknolojinin Rolü", "Hibrit Savaş ve Geleceğin Savaşlarında Ortaya Çıkan Teknolojiler", "Hareket ve Beka", "Hibrit Savaş Kapsamında Siber Savaş", "Hibrit Savaşta Ortaya Çıkan El Yapımı Patlayıcı (EYP) Tehditleri ve Muhtemel Çözümler" başlıklarında görüşler aktarıldı.
Konferansın son kısmında ise hibrit tehditlerin nasıl bertaraf edileceğine ilişkin perspektif çizildi.
Kaynak: IHA-YEREL
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...