Türk girişimi FitWell'e Microsoft'tan büyük destek

Politika 23 Mart 2016 11:08
Videoyu Aç Türk girişimi FitWell'e Microsoft'tan büyük destek
A
a

Sermayesi ve teknolojisiyle safkan bir Türk girişimi olan mobil sağlık uygulaması FitWell, Microsoft Ventures Hızlandırma Programı'na katılmaya hak kazanan ilk Türk şirketi oldu.

Sermayesi ve teknolojisiyle tamamen bir Türk girişimi olan mobil sağlık uygulaması FitWell, Microsoft Ventures Hızlandırma Programı'na katılmaya hak kazanan ilk Türk şirketi oldu. FitWell'in kurucusu ve CEO'su Barış Özaydınlı, 'Bu programa katılan ilk Türk ekibi olmanın onurunu yaşıyoruz. Microsoft'un yeni yatırım imkanları sağlayacak bu destek programını yapay zeka teknolojisini geliştirmek ve uluslararası büyümeyi hızlandırmak için kullanacağız' dedi.Türkiye'nin önde gelen sağlık ve fitness uygulaması FitWell, Ocak ayında Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanlığı ile temaslarda bulunan Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın tanıştığı 3 Türk girişimi arasında yer aldı. 

FitWell, dünyanın birçok yerinden 400'e yakın girişimin başvurduğu, katılımcıların zorlu bir eleme sürecinden geçirildiği Microsoft Ventures Hızlandırma Programı'na tüm süreçleri başarıyla geçerek Türkiye'den programa seçilen ilk girişim oldu. FitWell'in teknik ve yönetim kadrosu, Londra'da 4 ay sürecek yoğun eğitim programına alındı.

FİTWELL, SAĞLIKLI YAŞAM KOÇU

Mobil platformlarda çalışan FitWell uygulaması, kullanıcılarına fit ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için kişisel koçluk yapıyor. Kullanıcılar, 'Zayıfla ve Yağ Yak', 'Esnek Ol Fit Görün', 'Kuvvetlen' gibi hedeflerin yanı sıra mevsimlere özel veya tematik, bölgesel programları kullanabiliyorlar. 

Kişiye özel beslenme ve egzersiz programları, kullanıcının tercihlerini öğrenerek ve performansını takip ederek sürekli yenileniyor ve kullanıcıyı motive ederek belirli sürede hedefine ulaşmasını sağlıyor. Beslenme uzmanları ve milli sporculardan oluşan eğitmen kadrosunun yanı sıra etkili bir yazılım geliştirme ekibi, uygulamayı sürekli olarak güncelliyor ve yeni teknolojik özellikler ekliyor. 

FİTWELL, 2015'İN EN İYİLERİNDEN

2015'te 'Google Play En İyi Uygulamalar' listesine seçilen, iOS ve Android editörleri tarafından birkaç kez dünya çapında en iyi yeni uygulamalar arasında tanıtılan FitWell, indirme sayılarında hiç reklam harcaması yapmadan 62 ülkede 1'inciliğe ve 88 ülkede ilk 5'e kadar çıkmayı başardı. 2016 yılında Seri A yatırımı almayı planlayan girişimin 219 ülkeden 815 binin üzerinde üyesi bulunuyor. 

7 Mart'ta başlayan programa kabul edilmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren FitWell kurucusu ve CEO'su Barış Özaydınlı, Londra'dan DHA'nın sorularını yanıtladı. Özaydınlı, 'Bu programa katılan ilk Türk girişimi olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu fırsatı etkili biçimde değerlendirerek uluslararası büyümemizi hızlandırmayı hedefliyoruz' dedi. FitWell CTO'su Ahmet Taha Şakar ise uygulama kullanıcılarına daha akıllı bir mobil koçluk deneyimi sunmak için geliştirdikleri 'makine öğrenmesi' (machine learning) ve yapay zeka konularında bu heyecan verici fırsattan faydalanacaklarını söyledi. 

BÜYÜK YATIRIMLAR VE İŞBİRLİKLERİ KAPIDA

Türkiye'den ilk defa FitWell'in katıldığı ve 7 Mart'ta başlayan Microsoft Ventures Hızlandırma Programı 4 ay sürecek. Programın diğerlerinden ayrışan önemli özelliği katılım karşılığında hisse almıyor olması. Bunun yanında katılımcılarına son teknolojileri inceleme ve sistemlerine entegre etme, pek çok mentor, servis sağlayıcı ve teknoloji destekçisiyle işbirliği yapma imkanı sunuyor. 

Aynı zamanda önemli sermaye yatırımları alma fırsatı sağlıyor. 30 Haziran'da Londra'da düzenlenecek demo gününde mezunlar dünyanın farklı yerlerinden 500'e yakın seçkin yatırımcı, risk sermaye şirketi ve sektör liderine sunum yapacaklar. 

Program süresince birçok değerli mentor, servis sağlayıcı ve teknoloji destekçisiyle işbirliği yapma fırsatı bulacak girişimler aynı zamanda 3 sene boyunca 500 bin dolar değerinde Microsoft Azure kredisi ve birçok teknolojiyi ücretsiz kullanma hakkı kazanıyor. Programın en önemli özelliklerinden biri diğer hızlandırma programlarının aksine girişimlerden hisse talep edilmiyor olması. Programın önemli bir başarı ortalaması söz konusu. Mezun girişimlerin yüzde 82'si sonraki aşamada yatırım almayı başarmış; aldıkları toplam yatırım ortalama 4.6 milyon dolar civarında.

Kaynak: DHA

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

anket ANKET

alinti yazarlar ALINTI YAZARLAR
hava durumu HAVA DURUMU
e-gazete E-GAZETE
sayfalar SAYFALAR
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat